TURNIR SE ODRŽAO U NOVOJ SKOTIJI U KANADI

Lucija Mijolović sa Svjetskog prvenstva za plivače s down sindromom vratila se s novim osobnim rekordom

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu 2017.g. u Parizu, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kanadi pod hrvatskom je zastavom zaplivala Lucija Mijolović iz PK Zadar. Natjecanje se odvijalo u Truru, Nova Scotia, Kanada, od 19.07. do 26.07.2018., a kroz 5 dana natjecanja Lucija je nastupila u 8 kvalifikacijskih utrki. Zemlje koje su nastupale: Brazil, Meksiko, Argentina, Kostarika, Rusija, Italija, Danska, Albanija, Hrvatska, Hong Kong, Španjolska, Irska, Australija, Velika Britanija, Japan, Francuska, Makao, Estonija, Rumunjska, Portugal, Gibraltar, SAD, Kanada i Južna Afrika. Rušili su se rekordi, i svjetski i europski, svirale su se himne najjačih nacija u plivanju osoba s Down sindromom a Lucija ju u pratnji trenerice Danijele Kurtin došla do novih osobnih rezultata.

Najbolji nastup imala je na 100m slobodno gdje je spustila vrijeme za 4 sekunde i sa 1: 43:03 zauzela 22. mjesto u konkurenciji 44 plivačice. Na 200m prsno bila je 12., na 200m mješovito 15.a nadomak finala bila je na 50m prsno gdje je zauzela 11.mjesto. Na 50m slobodno bila je 24.a u konkurenciji 53 plivačice, na 100m prsno zauzela je 14.mjesto, na 50m leđno 35.mjesto a na 100m mješovito, sa novim najboljim rezultatom (1:51.73) zauzela je 17.mjesto u svijetu. Usprkos jako teškoj sezoni treniranja, Lucija je opet pomakla svoje granice i iz njenog Kluba joj zajednički čestitaju.

Veliki je uspjeh plivača koji brane boje Hrvatske na velikim natjecanjima i promiču plivanje i bavljenje sportom kod osoba sa DS. Dok se svjetska udruga plivača sa DS bori da se ovi plivači priznaju i u Olimpijsku kuću, ekipi iz Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom te klubovima koji promiču plivački sport za osobe sa DS preostaje i dalje uporno i vrijedno raditi. Za odlazak na ovo natjecanje iz PK Zadar zahvaljuju Hrvatskom olimpijskom odboru, gradu Zadru, Zadarskoj županiji i ŠRC Višnjik, priopćili su iz PK Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar