Nakon 40 godina, novi katamaran na liniji Vrgada-Pakoštane-Biograd

Na brodskoj liniji Vrgada-Pakoštane-Biograd ploviti novi katamaran “Vrgada” brodara ribarsko-proizvođačke zadruge (R.P.Z.) Vrgada, obavijestili su iz Agencije za obalni linijski promet, piše Biogradski.hr.

“Novi katamaran brodara R.P.Z. Vrgada, kapaciteta 128 putnika, sutra počinje održavati brodsku liniju 415 Vrgada- Pakoštane-Biograd nakon što im je danas izdano odobrenje za plovidbu Lučke kapetanije”, navodi se u priopćenju.

Iz Agencije ističi kako je “nakon 40 godina stigao novi brod” jer su do sada tu liniju održavali brodovi Lumbrikata (1974.) i Vrgadinka (1978.).

Novi katamaran ima veći kapacitet od ta dva broda, čiji su kapaciteti 80 odnosno 50 putnika.

Brodar R.P.Z. Vrgada je financirao kupnju novog broda sredstvima koje je odobrila Hrvatska banka za obnovu i razvitak u visini od 75 posto vrijednosti broda, dok je preostalih 25 posto osigurao sam brodar.

“Dobrom suradnjom Agencije za obalni linijski pomorski promet, brodara R.P.Z. Vrgada i Hrvatske banke za obnovu i razvitak projekt je uspješno realiziran te je tako osiguran ugovor za održavanje linije Vrgada-Pakoštane-Biograd do kraja 2029. godine”, zaključuje se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...