Novi iPhone dolazi s do 512 GB interne memorije i podrškom za Apple Pencil

S približavanjem službenog predstavljanja novih Appleovih iPhonea za 2018. godinu stižu i nove glasine o njima.

TrendForce navodi već dobro poznatu informaciju kako će Apple na tržištu predstaviti tri različita modela iPhonea, jedan početni model s 6,1-inčnim LCD zaslonom, jedan s 5,8-inčnim OLED zaslonom i jedan model s 6,5-inčnim OLED zaslonom, s time da bi za OLED modele trebala postojati i nova inačica s kapacitetom interne memorije od 512 GB.

Navodi se i podrška za Apple Pencil u slučaju modela s OLED zaslonima, no tu informaciju treba uzeti s rezervom imajući na umu predviđanje poznatog analitičara Ming-Chi Kuoa o dolasku podrške za Apple Pencil najranije od modela iPhonea koji će se na tržištu pojaviti iduće godine, piše Bug.

TrendForce navodi i očekivane cijene pojedinih ovogodišnjih modela, početni model s LCD zaslonom trebao bi stajati između 699 i 749 američkih dolara, model s 5,8-inčnim OLED zaslonom stajati će između 899 i 949 američkih dolara, dok će premium model s 6,5-inčnim OLED zaslonom imati početnu cijenu od 999 američkih dolara.

Sveukupno bi trebalo biti proizvedeno između 83 i 88 milijuna novih iPhonea (većinom će biti proizveden početni model s LCD zaslonom). Prodaja iPhonea tijekom 2018. godine trebala bi zabilježiti rast od samo 2 do 3% zbog zasićenosti tržišta i duljeg ciklusa zamjene postojećih uređaja.

Dva ovogodišnja modela s OLED zaslonima proizvode se još od kraja srpnja, dok bi proizvodnja početnog modela s LCD zaslonom trebala početi sredinom rujna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...