Cestitka_Uskrs

Akcija čišćenja luke Novigrad održava se u subotu 15.9. kraj općinske zgrade

Pozivamo vas na akciju čišćenja luke Novigrad koja će se održati u subotu 15. rujna u 9 sati. Akcija pod nazivom Život je more započet će u samome središtu mjesta kraj općinske zgrade, a provodi je Turistička zajednica općine Novigrad.

U akciji će sudjelovati Društvo istraživača podmorja „MARE DALMATICUM” iz Zadra, koje će uklanjati glomazni otpad iz podmorja Novigradskoga mora, dok će Mjesni odbor Novigrad i njegovi članovi istovremeno provesti ekološku akciju uređenja povijesne jezgre Novigrada. Želja je organizatora pridonijeti zaštiti Novigradskoga mora, koje se nalazi u sustavu Natura 2000, i naselja Novigrad, koje je zaštićeno kulturno dobro Hrvatske.

Akcija čišćenja dio je društveno odgovornoga projekta Od izvora do mora, koji provodi Coca-Cola u Hrvatskoj. Projekt je usmjeren na čuvanje područja uz hrvatske vode – područja uz rijeke i jezera te obale Jadranskoga mora. U suradnji s nevladinim udrugama i institucijama potiču se i podržavaju akcije čišćenja obale te se podiže svijest građana o važnosti odgovornoga odlaganja ambalaže i čuvanja okoliša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...