Britancu će se suditi zbog ubojstva i ubojstva u pokušaju na Zrću

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije zbog počinjenja kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. KZ-a. (3. 9. 2018.)

Okrivljenika se tereti da je 27. lipnja 2018. oko 5,30 sati, ispred noćnog kluba na plaži Zrće (Novalja), nakon kratkotrajnog provociranja i svađe s državljaninom Velike Britanije (1991.) i dvojicom njegovih prijatelja (državljani Velike Britanije, 1992. i 1997.); s ciljem da ih usmrti; oštrim predmetom zadao udarac u predjelu oštećenikova (1991.) lijevog prsišta u blizini ključne kosti koji je uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo. U trenutku kad je jedan od prijatelja (1992.) priskočio u pomoć oštećeniku, okrivljenik je, tereti ga se, i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra uslijed čega je došlo do otvorene rane prsnog koša (teška i po život opasna ozljeda), a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom. Tereti ga se da je potom oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju (1997.) ali ga nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu uslijed čega je zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

U optužnici je predloženo produljene istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...