Vakula najavio promjenu vremena i ponovno zahlađenje uz jačanje bure na Jadranu

Danas će se u većini Hrvatske nastaviti sunčano i stabilno vrijeme, s nešto višim temperaturama nego proteklih dana, ali već sutra stiže promjena vremena, najavljuje Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT.

“Tijekom vikenda će biti oblačnije te ponovno vjetrovitije i danju većinom svježije. Srećom, ne kao u srijedu i četvrtak, kada je najniža temperatura zraka ponegdje bila čak i rekordno niska”, piše Vakula.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano, većinom i vedro, te tiho ili uz samo slab vjetar, pa će ujutro ponegdje biti magle, osobito uz rijeke. Najniža temperatura zraka od 0 do 3 °C, a najviša uglavnom 21 i 22 °C.

Podjednako relativno svježe i maglovito jutro s mogućnošću slabog mraza pri tlu te većini znatno ugodnije vedro poslijepodne bit će i u središnjoj Hrvatskoj.

Porast temperature u odnosu na sredinu tjedna osjećat će se i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, po čijim će kotlinama biti jutarnje magle, koja je moguća i u unutrašnjosti Istre. Zamjetnije bure bit će samo rijetko podno Velebita.

Ni u Dalmaciji neće biti vjetrovito, ali hoće pretežno vedro te poslijepodne ugodno toplo. Premda će i jutro biti manje hladno od današnjega, pri tlu je još moguć slab mraz, osobito u nižim dijelovima Sinjske krajine.

Jutarnje će svježine biti i na jugu Hrvatske, napose u unutrašnjosti, ali će danju, uz sunčano vrijeme temperatura zraka biti i oko 26 °C, a malo do umjereno valovitog mora od 20 do 23 °C.

Za vikend opet nestabilnije, vjetrovitije, svježije…

Već od subote na kopnu ponovno svježije i oblačnije. Kiša će tijekom vikenda vjerojatno malo kome smetati, i to samo nakratko, uglavnom u gorju, ali će aktivnosti na otvorenome nekima možda remetiti povremeno umjeren i jak sjeveroistočnjak, osobito u subotu. Odviše toplo i stabilno neće biti ni u prvom dijelu sljedećega tjedna.

I na Jadranu će sljedećih dana biti većinom više oblaka nego u četvrtak i petak, ali uz uglavnom suho vrijeme. Osjećaj svježine, osim ponovnog pada temperature, pojačavat će tijekom vikenda ponovno često jaka, gdjekad i olujna bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak ponovno pojačati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...