Donosimo recept za prefinu pizzu koja se ne mijesi, a peče se na štednjaku
Koliko ste puta htjeli pojesti pizzu, ali vam se nije dalo razvući tijesto, pa ste umjesto toga pozvali dostavu?
Evo trika za pripremu omiljenog talijanskog jela za samo 20 minuta, koja se ne mijesi niti ne peče u pećnici.
Sastojci za pizzu 2 osobe
129 ml tople vode
1 žlica maslinova ulja
85 grama
½ čajne žličice šećera
½ čajne žličice instant suhog kvasca
½ čajne žličice soli
Nadjev za pizzu
120 ml umaka od rajčice
200 grama naribanog sira mozzarella
75 grama salame po želji
svježi bosiljak za ukras po želji
Priprema
1. U velikoj tavi s neprianjajućim dnom pomiješajte vodu, maslinovo ulje, brašno, šećer, sol te instant suhi kvasac.
2. Žlicom razmažite tijesto po dnu tave što je tanje moguće.
3.Na tijesto razmažite umak od rajčice, posipajte naribanim sirom i stavite salamu.
4. Poklopite tavu i kuhajte tako na umjerenoj temperaturi 10 minuta.
5. Nakon toga otklopite mrvicu poklopac i pustite da se kuha još pet minuta.
6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!
U YouTube videu Tastyja pogledajte kako se priprema ova pizza na štednjaku, piše Punkufer.