Evo kojim će potezom Spar i Interspar pomoći vešem zdravlju

Čak 12 tona soli manje SPAR Hrvatska imat će u proizvodima kruha vlastite proizvodnje do kraja godine. U 35 različitih vrsta kruha koje se rade isključivo s hrvatskim brašnom SPAR je među prvima počeo sa smanjenjem udjela soli. Svjesni činjenice kako je kruh glavni izvor soli u prehrani, a u svrhu zdravije prehrane, SPAR sa smanjenjem soli planira nastaviti i u budućnosti.

Od početka godine smanjen je udio soli s oko dva posto na 1,4 posto što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka, no u nekim vrstama kruha SPAR ima čak i manje soli. Ovom izmjenom recepture SPAR omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca.

Koristeći pri izradi kruha brašno hrvatske proizvodnje SPAR potkrepljuje cilj kampanje „Da, domaće je!“, koja domaće proizvode stavlja u prvi plan i kupcima nudi veliku ponudu najkvalitetnijih hrvatskih proizvoda.

Kada je riječ o kruhu, uz klasičnu ponudu, SPAR svojim kupcima nudi i posebne vrste, kao što su kruh s kurkumom, s chia sjemenkama te finski kruh, a kako bi izbor bio još bogatiji unutar svojih pekarnica konstantno radi na novim receptima. Najnoviji kruh u SPAR-ovoj ponudi je Vitamineral koji u sebi ne sadrži E-brojeve. Riječ je o kruhu sa sjemenkama, bogatim vitaminima i mineralima, sa smanjenim udjelom soli.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...