Gotovina o masovnom odlasku mladih iz zemlje: “Čaša nije do pola prazna, sve se predramatično predstavlja”

U petak je Hvarom prošetao i general Ante Gotovina, koji je porazgovarao s novinarima i otkrio što misli o Vladinu planu za otoke te kako vidi problem masovnog odlaska mladih iz Hrvatske.

U gradu Hvaru, u kojemu je u petak održana sjednica Vlade, kamere Nove TV zatekle su i umirovljenog generala Antu Gotovinu.

Na pitanje zašto je na Hvaru, Gotovina je rekao da je došao u grad uživati, izbjegavajući konkretniji odgovor.

“Imate ovdje Vladu, oni sve znaju i moraju to znati”, rekao je Gotovina.

Upitan što kao čovjek koji se bavi ribarstvom misli o smjeru koji je Vlada isplanirala za otoke, rekao je kako smatra da je dobar.

“Dobar je ovakav smjer za otok, za razvoj turizma i za sve. Turizam je ipak jedna od naših najvažnijih gospodarskih grana i treba ga njegovati, razvijati, usavršavati i organizirati ga još bolje i jače, podignuti sadržaje da sezona ne bude samo ljeto, nego većina godine”, poručio je Gotovina.

Na pitanje hoće li Vladina strategija zadržati ljude na otocima, odgovorio je protupitanjem: “Sigurno da će ostati, gdje biste vi otišli? Nije vam lijepo ovdje?”

Zamoljen za komentar vezano za situaciju s masovnim odlaskom mladih ljudi iz Hrvatske, Gotovina je rekao kako smatra da se to predstavlja “predramatično”.

“Moramo biti više optimisti, ne njegovati pesimizam, nego optimizam. Čaša nije do pola prazna, nego do pola puna”, poručuje Gotovina i dodaje: “Svaki dan moramo raditi težak posao, biti tu i svaki dan brinuti se o svemu. Samo tako možemo ići naprijed”, rekao je.

Sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, iako je član tog vijeća, nije želio komentirati te je rekao samo da o tome treba pitati predsjednicu Republike i “one koji vode”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...