Problemi uoči utakmice s Engleskom; Vrsaljka muči koljeno, Santini ima posjekotinu…

Marcelo Brozović je ozlijeđen, Borna Barišić ima rupturu mišića, Šimu Vrsaljka muči koljeno, ozlijeđen je i Lovre Kalinić. Uz to i Ivan Santini ima posjekotinu.

To je zdravstveni karton Vatrenih uoči utakmice protiv Engleske na Rujevici u Ligi nacija (petak, 20.45 sati).

Jedina dobra stvar u svemu tome što bi Santini trebao biti spreman, no preostala četvorica – definitivno otpadaju! Tako je odlučio izbornik Dalić nakon popodnevnog treninga što znači da na Engleze idemo bez Brozovića, Vrsaljka, Kalinića i Barišića. Kako je najavio, izbornik će umjesto Lovre Kalinića pozvati golmana Rijeke Simona Slugu, pišu 24sata.

Vatreni u 16 sati igraju u Bjelovaru

Hrvatska će danas u 16 sati odigrati prijateljsku utakmicu u Bjelovaru na gradskom stadionu protiv tamošnjeg trećeligaša NK Bjelovara i uveličati proslavu 110. rođendana kluba. U Bjelovaru su spremni za spektakl, danima traje uređenje stadiona koji je dobio i montažne tribine s dodatnih 3000 mjesta. Sav prihod od prodaje ulaznica ide NK Bjelovaru.

– Ponosan sam što hrvatska reprezentacija ima priliku uveličati slavlje dugogodišnjeg nogometnog djelovanja u Bjelovaru, kao što smo to prije dvije godine učinili i na 110. rođendanu sisačke Segeste. Ne smijemo zaboraviti da lokalni klubovi i županijski nogometni savezi čine dio hrvatske nogometne baze iz koje nastaju naši međunarodni uspjesi. U NK Bjelovar svoj je nogometni put započeo bivši reprezentativac i član stožera srebrnih Vatrenih Ognjen Vukojević, a nadam se da ćemo i u budućnosti gledati Bjelovarce u nacionalnoj vrsti – izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker povodom najave utakmice.

Dan uoči utakmice u Bjelovar je stigla i megazastava, vjerojatno najveća navijačka zastava na svijetu od gotovo 100 metara. To je zapravo nadograđena zastava, koja je prvi put sašivena 2004. za Europsko prvenstvo u Portugalu.

Za svako iduće veliko natjecanje je rasla. Navijači su s njom prošli Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil, Francusku i Rusiju, a na nju su utrošili 10 kilometara konca.

Ponosni smo što ćemo dočekati Vatrene

– Malo je nogometnih klubova u Hrvatskoj s više od sto godina tradicije, a NK Bjelovar je ponosan što će za svoj rođendan ugostiti Vatrene na prvom domaćem nastupu nakon SP-a. Želim da se svi naši gosti ugodno osjećaju u predivnom gradu Bjelovaru, u kojem zaluđenost nogometom traje već 110 godina – rekao je predsjednik NS Bjelovarsko-bilogorske županije Slavko Prišćan.

– Za sve nas velika je čast što imamo priliku organizirati prvu utakmicu reprezentacije pred hrvatskom publikom nakon srebra na Svjetskom prvenstvu te gledati prvi nastup našeg kapetana Luke Modrića za Vatrene nakon što je odabran za najboljeg igrača svijeta. NK Bjelovar je klub naše županije, čija škola nogometa nikada nije prestala stvarati igrače za najviše rangove natjecanja. Ponos i zajedništvo koje nam pružaju Vatreni moramo iskoristiti kako bismo podigli sportsku infrastrukturu i obrazovanje kadrova na višu razinu te stvarali nove uspješne igrače – dodao je predsjednik NK Bjelovara Josip-Juraj Tominac, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...