SLUŽBENO Otišao Glen Davis: “Previše mu je bilo dva treninga dnevno, htio je birati utakmice koje će igrati, nisu mu odgovarala putovanja autobusom”

Sada je i službeno. Glen Davis napušta KK Zadar.

Razloge njegova odustajanja od karijere nakon samo nekoliko dana boravka u gradu košarke objasnili su direktor i sportski direktor kluba Željko Žilavec i Branimir Longin.

Volio bih kazati da smo napravili sve što je u našoj moći da ga ostavimo, ali nije išlo. Sve je počelo u petak, prije press konferencije na kojoj smo ga trebali predstaviti. Nazvao me i rekao da ne dolazi, da nije spavao, da ima homesick, crijevnu virozu… Pregovarali smo danas, no u jednom trenutku sve je postalo prenaporno. Previše mu je bilo dva treninga dnevno, putovanja koja znaju trajati i po osam, devet sati autobusom, požalio se da je tu previše utakmica, jer očito nije shvatio koje lige sve igramo. Nastavio je izvolijevati; 15, 20 dana ne bi u početku igrao, htio je da iz ugovora maknemo klauzulu koja se odnosila na dva mjeseca probnog roka… Počeo je govoriti o biranju utakmica i treninga koje bi odrađivao. Došle su na red i financije. Klub je bio spreman izdvojiti više novaca, ali preko nekih stvari nismo mogli prijeći, kazao je Longin uz napomenu kako je KK Zadar od 15 sati danas krenuo u potragu za novim centrom.

Nadovezao se kratko na njegove riječi i Žilavec:

Bio sam danas s njim od 9.30 do 15.30 sati. Sve smo pokušali. Morate razumjeti klub. Uvažavamo ga kao igrača, ali niti jedno ime ne smije biti iznad KK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...