Tamni način

zanimanje iznad svih očekivanja

Soba za bijeg privukla brojne Zadrane, mnogi nisu dobili termin

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Završeno je gostovanje Sobe za bijeg, popularnog „Escape rooma“ u Zadru koji je posjetiteljima bio dostupan prošli tjedan i to pet dana od 9. do 13. listopada 2018. godine u sklopu projekta NETWORLD. Zadarski partner na projektu Ustanova INOVAcija ugostila je ovu uzbudljivu povijesnu avanturu za one koji su željeli istražiti zanimljive prostorije koje su posjetitelje vodile u 1. svjetski rat. Ova je „zabava“  bila i besplatna pa je velik broj zainteresiranih ostao bez termina u Sobi za bijeg koja je bila smještena na zadarskoj rivi.

Escape room je posjetilo 285 igrača, sobe su se obilazile u skupinama od tri osobe, a zanimanje je bilo iznad svih očekivanja pa Soba za bijeg, iako je bila otvorena 12 sati dnevno, nije mogla primiti sve zainteresirane igrače. 285 sretnika koji su došli do termina rješavali su povijesne zagonetke, potom prelazili iz prostorije u prostoriju, te su se tako prisjetili okolnosti Prvog svjetskog rata.

Županijska ustanova INOVAcija  u sklopu projekta „NETWORLD“ uz pomoć Sobe za bijeg podsjetila je na  Prvi svjetski rat s posebnim naglaskom na edukaciju mladih i doprinos razvoja kulturnog turizma. Povod obilježavanju ovog spomena je 100. obljetnica od završetka 1. svjetskog rata.

Projektni partneri iz Mađarske izradili su „Escape room“ koji nakon odlaska iz Zadra nastavlja putovanje u Sloveniju, u Novu Goricu.

Ostavi komentar koristeći Facebook