Sunčano i iznadprosječno toplo, pogledajte hoće li biti promjene tijekom vikenda

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod na Jadranu će danas puhati slaba do umjerena bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak, a navečer će podno Velebita bura ojačati.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih.

U subotu će biti sunčano i toplo, a u unutrašnjosti u prvom dijelu dana magla i niski oblaci, osobito u kotlinama i dolinama rijeka.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna od 17 do 22 na kopnu te od 22 do 26 stupnjeva Celzijevih duž obale.

I idućih dana, pa i idući tjedan, u unutrašnjosti stabilno – pretežno sunčano sa slabim vjetrom te danju iznadprosječno toplo, osim samo mjestimice, gdje će se jutarnja magla dugo zadržati, osobito uz doline rijeka i u gorskim kotlinama. I na Jadranu će biti sunčano i danju ugodno toplo s dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 23 do 26 stupnjeva Celzijevih.

U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, a u nedjelju i ponedjeljak jugo i jugozapadnjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...