Tim Cook, direktor Applea: “To što sam gay mi je najveći Božji dar“

Prije četiri godine Tim Cook je postao prvi direktor velike korporacije koji je izašao iz ormara i javno objavio da je homoseksualac. U intervjuu za CNN je potvrdio kako je sretan zbog te odluke, kao i seksualne orijentacije.

“Jako sam ponosan na moj istup. Biti homoseksualac je najveći Božji dar za mene”, izjavio je Cook u ekskluzivnom intervjuu novinarki Christiani Amanpour.

U razgovoru je opisao kako je izašao u javnost potaknut pismima djece koja su čitala o glasinama da je homoseksualac. Neka djeca su mu se žalila na zlostavljanje koje trpe u društvu zbog svoje seksualne orijentacije.

Novinarki je naglasio kako voli privatnost, ali da je odlučio izaći u javnost svjestan da je “sebičan” zbog šutnje o svojoj orijentaciji jer je istupom mogao pomoći drugima.

“Trebao sam učiniti nešto za njih”, izjavio je Cook u intervjuu pojašnjavajući kako je želio poslati poruku djeci homoseksualne orijentacije da mogu biti homoseksualci i ostvariti velike stvari u životu.

Također je ustvrdio kako je bio šokiran kad je saznao da je prvi direktor s liste 500 najvećih kompanija (Fortune 500) koji je istupio, ali da mu je i drago što su nakon njega to učinili i neki drugi direktori, “iako mu to nije bio glavni cilj”.

“Saznao sam kako je kad si u manjini. Osjećaj pripadnosti manjini daje ti veću sposobnost suosjećanja za druge ljude koji ne pripadaju većini”, izjavio je Cook tvrdeći kako je zbog istupa postao i bolji u vođenju tvrtke.

Nakon istupa bilo je i dosta komentara iz javnosti punih predrasuda, zbog kojih je pak dobio “deblju kožu, što se također pokazalo korisnim, kako kaže, u vezi vođenja svjetski poznate kompanije, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...