U ponedjeljak stiže jedno od najjačih juga u posljednjih nekoliko godina, očekuju se šestmetarski valovi!

U ponedjeljak Istru očekuje jedno od najjačih juga u posljednjih nekoliko godina. Udari vjetra dostizat će 130 km/h, a valovi bi mogli biti visoki šest metara.

Iako je promjena vremena ovog vikenda manje izražena od očekivanja, naročito na riječkom području gdje je značajnija kiša za sada izostala, jugo nećemo izbjeći.

Prema našim modelima (WRF, ICON), najvjetrovitije će biti poslijepodne kada će jugo na moru puhati orkanskom snagom s udarima iznad 35 m/s (126 km/h), ali iznimno vjetrovito bit će i na ostatku područja te u unutrašnjosti poluotoka, javlja Istramet.

More će biti uzburkano s visinom valova došest metara koji će imati smjer jugoistočni smjer (SE). Lovci na ekstremne meteorološke prilike zasigurno neće propustiti ovu priliku za posjetitiRt Kamenjak gdje će valovi prirediti pravi spektakl.

Kao vrhunac meteoroloških uzbuđenja, navečer stiže intenzivan oborinski val s jugozapada. Pritom u kratkom vremenskom roku može pasti više od 30 mm kiše.

Nakon prolaska oborinske zone vjetar će postupno slabiti, no u nastavku noći i dalje može biti olujnih udara jugozapadnjaka.

Povodom daljnjeg pogoršanja vremena, Meteoalarm je za kopneni dio Istre izdao oštro crveno upozorenje koje se odnosi na mogućnost obilnih oborina i vjetar koji će imati prosječnu brzinu 55-90 km/h.

Za more zapadne Istre na snazi je narančasto upozorenje uz predviđene udare juga do 110 km/h

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...