Uspješne poduzetničke priče iz Zadra; Aluflexpack novi povukao 25 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Mala i srednja poduzeća iz Zadarske županije od 2015. godine do danas povukla su više od 147 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fondova kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Najviše bespovratnih sredstava dodijeljeno je kroz poziv „Razvoj poslovne infrastrukture“ – čak 86 milijuna kuna, dok su kroz poziv „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“ zadarski poduzetnici osvojili 33 milijuna kuna. Značajna sredstva dodijeljena su i za izgradnju proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu te konkurentnost i razvoj malih i srednjih poduzeća.

Poduzeće iz Zadarske županije koje je ostvarilo najveću bespovratnu potporu je Aluflexpack novi d.o.o. s dobivenih gotovo 25 milijuna kuna za projekt koji se bazira na istraživanju i razvoju novih proizvoda i usluga.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta do danas je objavilo ukupno 27 poziva na dostavu projektnih prijedloga vrijednosti 5,4 milijarde kuna, od čega je kroz 19 poziva, iznos od 4,5 milijarde kuna direktno stavljen na raspolaganje poduzetnicima, dok su ostali pozivi usmjereni unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture. Uz to, ministarstvo je do sada odobrilo financiranje za 2071 projekt kojima je dodijeljeno 3,4 milijarde bespovratnih sredstava čime se planira otvoriti više od 8700 radnih mjesta.

Do kraja ove godine ministarstvo planira objaviti još 4 natječaja u vrijednosti 1,5 milijarde kuna namijenjenih poduzetnicima. Spomenutim natječajima se planira potaknuti poduzetnike kako bi ulagali u infrastrukturu i opremanje kapaciteta, transfer tehnologije te istraživanje i razvoj za unaprjeđenje postojećih i stvaranje novih proizvoda i usluga u sklopu sektora povezanih s prioritetima S3 Strategije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...