najveća pojedinačna zapljena kokaina na našem području

Zadarska policija presrela člana balkanske narko skupine, pronašli kokain vrlo visoke čistoće, vrijednost premašuje milijun kuna!

Arhiva AZD/Ilustracija

Na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zadarskoj voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić novinarima je predstavio rezultate kriminalističkog istraživanja nakon zatjecanja muškarca s kokainom u automobilu.

Policijska uprava zadarska isplanirala je i već duže vrijeme provodi aktivnosti na sprječavanju svih oblika krijumčarenja preko našeg područja. U okviru ovih aktivnosti policijski službenici Odjela za droge i Postaje prometne policije Zadar provode pojačane aktivnosti na autocesti A-1 i na državnim cestama.

Tako je jučer oko podne, na auto cesti A-1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen Audi A-3 bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Nakon zaustavljanja utvrđeno je da Audijem  upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini,  koji uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.

Izvršenim provjerama pobuđena je sumnja da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, te je automobil vučnom službom premješten u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga kojom je pronađen i oduzet paket s ukupno 1.140 grama kokaina vrlo visoke čistoće.

Pronađeni su i uređaji za zaštićenu komunikaciju, te manji novčani iznos.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na našem području, a kokain je bio namijenjen za daljnju preprodaju na južnodalmatinskom području, te će se kriminalističko istraživanje nastaviti u suradnji s drugim policijskim upravama.

43-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje  i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje kod Općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Ovo je do sada, najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske, a s obzirom da je vrlo visoke čistoće, dileri ga gotovu uvijek miješaju s raznim supstancama kako bi mu povećali masu, te u konačnici na uličnom tržištu, vrijednost mu premašuje milijun kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar