Dobit će 60 tisuća kuna od Interspara; Suzana: “Oni su najskuplje platili te dvije šnite salame”

Dokazala sam da nisam lopov. I zapravo nisam uzela pršut, samo da znate, nego zimsku, kazala je Suzana Šešo, kojoj su u Intersparu u Zadru 2015. uručili otkaz jer je uzela dvije šnite salame.

– Bila sam gladna i iscrpljena nakon pretovarivanja paleta bez pauze i cjelodnevnog rada na odjelu delikatesa. Uzela sam dva zalogaja da se ne srušim – objasnila je. Zatekli smo je u pripremama za odlazak na sezonski rad u Austriju, gdje se zaposlila nakon otkaza u Intersparu 2015. godine.

Županijski sud u Zagrebu presudio je da odštetu u iznosu od 60.000 kuna uz zatezne kamate Interspar mora Suzani isplatiti na račun u roku od osam dana. Njime će pokriti dio troškova kredita, nešto će novca dati mami, a nešto i sinu jedincu (25) koji se nedavno oženio.

Ali novac u ovoj priči nije najvažniji.

– Važno je to da sam nehotice postala zviždač, zbog svih mojih kolegica koje trpe na sličnim radnim mjestima situacije koje su i gore od ove moje. Oni su me se htjeli riješiti jer sam im bila preveliki trošak, a nisu mogli naći drugi razlog. Sad ću vam ispričati cijelu priču – odlučno je kazala Suzana za 24 sata.

Tvrdi kako je u vrijeme otvaranja poslovnice Interspara u Zadru radila u Kauflandu. Bila je dobra radnica, a osim prodajnih vještina zna upravljati viličarom i drugom strojevima. Kad su vidjeli njezine kvalifikacije, na razgovoru za posao su je pitali koliko bi plaću tražila da iz Kauflanda prijeđe k njima.

– Rekla sam tad da želim tisuću eura. I dali su mi toliko. Postavili su me na mjesto voditeljice odjela tekstila. Moje kolegice radile su za dvostruko manju plaću. A onda su nakon 13 godina zaključili da sam im preskupa. Plaću mi nisu mogli smanjiti po zakonu, pa su išli na promjenu radnog mjesta. Poslali su me kao prodavačicu na odjel delikatesa – objašnjava Suzana tvrdeći kako vjeruje da su poslodavci računali kako će sama dati otkaz.

No ona to nije učinila. Dapače, novo radno mjesto bilo joj je lakše i s manje stresa. –

A onda su iznenada u komoru postavili kamere. Tog dana u rujnu 2015. nisam samo ja uzela par šnita salame. I moje druge kolegice su uzimale, ali jedino sam ja dobila izvanredni otkaz. Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli. Žalili su se i da sam ih uzela bez rukavica, golim rukama, iako nismo imali obvezu nošenja rukavica. Neka. Za mene je to sad sve konačno gotovo i ova je trakavica završila. Nisam ogorčena i ne zamjeram im, jer u konačnici oni su najskuplje platili te dvije šnite salame – zaključila je vedra Zadranka poručujući kolegicama u sličnoj situaciji da ne smiju šutjeti na nepravdu ako je trpe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...