Koji je idealan broj seksualnih partnera za žene i muškarce?

Koji je idealan broj seksualnih partnera za žene i muškarce bilo je pitanje kojim se bavilo istraživanje portala Superdrug Online Doctor. Ispitanici su morali odgovoriti na upit koju brojku smatraju ‘najpoželjnijom’ kada je riječ o seksualnoj prošlosti njihovih partnera.

Muškarci češće od žena lažu o svojoj seksualnoj prošlosti, preciznije o tome koliko su partnerica imali, potvrdilo je istraživanje stranice Superdrug Online Doctor. Glavno pitanje kojim se istraživanje bavilo bio je idealan broj seksualnih partnera.

Prema odgovorima ispitanika koje se pitalo koju brojku smatraju ‘najpoželjnijom’ kada je riječ o seksualnoj prošlosti njihovih partnera, zaključeno je da za žene ona iznosi maksimalno 14, a za muškarce 15. Ako je broj veći od 14, odnosno 15, druga strana tu osobu počinje doživljavati kao promiskuitetnu.

Vrlo mala razlika ukazuje na nepostojanje dvostrukih standarda što se očituje i u preciznoj brojci: idealan broj seksualnih partnera i za žene i za muškarce iznosi 7.

Osim prevelikog, ispitanici su se izjasnili da ih može smetati i premali broj seksualnih partnera: ako je žena imala seksualne odnose samo s jednim ili dva partnera, a muškarac s dva ili tri partnera, ispitanici su ih smatrali previše konzervativnima, piše Zadovoljna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...