Maskirani 30-godišnjak uz prijetnju nožem pljačkao benzinske postaje i trgovine po Zadru

Sa petak na subotu  oko 5 sati u noći , u Zadru, na benzinsku postaju u ulici 84.gardijske bojne HV -Termiti, došla je nepoznata muška osoba te uz prijetnju nožem od djelatnika otuđila novac, nakon čega se udaljila u nepoznatom.

Ubrzo nakon toga, nepunih desetak minuta policijski službenici su u ulici Franka Lisice uočili mušku osobu koja odgovara opisu počinitelja, a koja se pokušala udaljiti, međutim policajci su ga u tom spriječili i doveli u prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o  30-godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je prethodno došao na benzinsku postaju, te maskiran uz prijetnju nožem od zaposlenika zatražio i otuđio nekoliko tisuća kuna. Kod njega je prilikom uhićenja pronađen otuđeni novac i nož.

Također ga se sumnjiči da je dan ranije (petak) nešto iza 14 sati,  u ulici 4. gardijske brigade u Zadru, na isti način ušao u trgovinu trgovačkog društva, te uz prijetnju nožem od zaposlenice otuđio  nekoliko stotina kuna.

Nadalje, 30-godišnjak se sumnjiči za dvije teške krađe na zadarskom području: za provalu prošli vikend u Visočanima u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete i alkoholna pića, te za provalu s nedjelje na ponedjeljak u Zadru, u ulici Ljudevita Posavskog u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio novčani polog i alkoholno piće.

Nakon kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog razbojništava i teških krađa predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom je odveden na Županijsko državno odvjetništvu u Zadru.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...