Nastavljeno suđenje; Majka došla svjedočiti, djevojka je na sedativima i nije se mogla pojaviti

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac (31), optuženom za prijetnju smrću i nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj bivšoj djevojci, nastavljeno je suđenje na Općinskom sudu u Zadru.

Majka pretučene djevojke je došla svjedočiti, no njezina kći nije jer je, kako je rečeno na sudu, još na liječenju. Prije dva dana je došla iz Zagreba i na sedativima je. Nije raspravno sposobna, kazao je njezin odvjetnik Milan Petričić, prenosi RTL.

Tužiteljstvo je zatražilo isključenje javnosti sa suđenja jer je, rekli su, nakon svjedočenja prve svjedokinje jasno da će obrana ići na blaćenje oštećene djevojke i ocrnjavanje nje i njenih moralnih kvaliteta.

Zastupnik oštećene se složio dok odvjetnik Daruvarca smatra da se neprimjereno proziva obrana i da im nije namjera nikoga blatiti, a kamo li mladu djevojku.

Rasprava prekinuta na pola sata, a onda je sudac objavio da je odlučio isljučiti javnost sa suđenja zbog zaštite privatnosti oštećene.

Pozvani svjedoci ispričali se zbog nedolazaka

Sudac Tomislav Šimić u uvodu je konstatirao kako se svjedok Krešimir Bušljeta, vlasnik kafića “Chill out” na Meladi u kojemu je 13. lipnja došlo do premlaćivanja 18-godišnje djevojke, nije pojavio na sudu te da je faksom poslao dopis sudu kojim nedolazak ispričava zbog zdravstvenih tegoba.

Nedolazak je ispričala i svjedokinja  Dragana Delić, koja je te večeri radila u kafiću, poručujući kako nema  novca za put te nema kome ostaviti djecu, a pozivu se bez obrazloženja nije odazvao svjedok Ante Kokić. Na raspravu je pak pistupila svjedokinja Matea Bakmaz, suvlasnica kafića “Chill out”, izvanbračna supruga Krešimira Bušljete.

Ona je kazala kako je Kovačević tog kobnog dana bio na fešti te da je pio viski i vino. Rekla je kako nije vidjela da Kovačević tuče djevojku, a iako u kafiću imali nekoliko nadzornih kamera, nije pogledala snimke. Nije mogla objasniti zbog čega.

“Njezino je lice bilo krvavo, ne sjećam se je li bilo po cijelom tijelu.  Nisam vidjela optužonog Kovačevića, ne znam što se događalo u unutrašnjosti kafića nakon što sam izvela oštećenu vani. Nemam saznanja  o tome je li joj tko pristupio u pomoć. Optuženi mi se nakon ovog događaja nije obraćao, a nisam vidjela ni je li se obraćao nekom drugom  u kafiću. Inače, oštećena i optuženi su u kafić dolazili kao gosti, a  oštećena je i povremeno radila, trebala je početi i raditi kao konobarica  preko sezone”, izjavila je Matea Bakmaz.

Tužitelj: Iskaz svjedokinje pristran

U nastavku suđenja branitelj optuženog, Andrej Korljan, svjedokinji Matei Bakmaz postavljao je pitanja o ljubavnoj vezi Kovačevića i oštećene, pojašnjavajući okolnosti po kojima je Kovačević navodno htio prekinuti  vezu:

“Darko mi se više puta požalio da ona ne želi prihvatiti da on ne želi  više ništa imati s njom i da ga ona opsjeda. Darko mi je pustio i razgovor kojeg je snimala majka oštećenice između nje i kćeri”, kazala je Matea Bakmaz, dalje iznoseći niz tvrdnji o karakteru oštećene djevojke i Kovačevićevim pokušajima prekida veze. Kovačevićeva obrana postavila  joj je još niz pitanja koji idu u prilog tome kako je oštećenica osoba  upitnog morala, tražeći i da svjedokinja Bakmaz iznese što je sve bilo  na snimci razgovora nje i njezine majke, osobito onaj dio gdje ju majka  vrijeđa.

Zastupnik ODO-a stoga je na kraju rasprave upozorio kako je “iskaz  svjedokinje pristran”:

“Nije vjerojatno da svjedokinja nije pogledala snimku predmetnog  događaja, a sama je rekla da ju je zanimala. Cijeli iskaz je predočen na  način da nema ništa reći protiv okrivljenog, ali se zato dobro sjeća iskaza koji bi 18-godišnjakinju prikazali kao kurvu”, upozorio je Vulić.

Traže pet i pol godina zatvora

Tužiteljstvo je za Kovačevića predložilo pet i pol godina zatvora, a na sudu prethodnih dana izneseni stravični detalji optužnice.

U optuženici tako stoji da je 28. svibnja donio bombu u kafić i rekao svojoj (povremenoj) djevojci da će 20 godina bit u zatvoru, ali kad iziđe da će ubiti i nju i njezinu obitelj.

Sutradan je Daruvarac ponovno došao u kafić, odveo djevojku u WC, optužio je da ga vara i zatim je počeo tući. U WC je tada ušao jedan od njegovih prijatelja i rekao mu ‘Nemoj je tako jako tući, ubit ćeš je!’, na što je Daruvarac odvratio ‘To i želim!’

Nastavio je udarati i u kafiću pred ostalim gostima, oborio je na pod i tukao rukama i nogama po glavi i cijelom tijelu čime je ona zadobila frakturu nosa i duge teške ozljede.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...