Pojavili se novi detalji strogog Zakona o sigurnosti prometa

Stižu drastične mjere za opasne vozače: Oduzimat će im se vozačka pa čak i auto

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Prema novom prijedlogu Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako vozilom prođete kroz crveno svjetlo ostat ćete bez vozačke dozvole, ako na autocesti vozite 50 kilometara više od dopuštenog možete završiti do 60 dana u zatvoru…

U javnost je procurio je dio restriktivnih mjera iz prijedloga izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim gore navedenog, na 60 dana možete otići u zatvor i ako ste prošli kroz više crvenih svjetla na semaforu za redom. Dovoljno je da vaš prolazak kroz crveno snimi prometna kamera. Ako ste se više puta vozili u pogrešnom smjeru ili ste se više puta odbili alkotestirati oduzet će vam se automobil. Vožnja desnom trakom po autocesti jednako je jedan negativan bod, piše Jutarnji list.

Predlaže se uzimanje automobila vozaču koji je najmanje dva puta pravomoćno kažnjen za vožnju u krivom smjeru, odbio alkotestiranje, vozio auto a vozačka dozvola mu je oduzeta, u krvi mu je izmjereno između 0,5 i 1,5 promila.

Kod većine članaka kao razlog za njihovu izmjenu navedeno je kako sadašnje “kaznene odredbe ne ispunjavaju svoju svrhu”, a zakon bi na snagu mogao stupiti možda već početkom sljedeće godine.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nedavno je najavio puno restriktivnije mjere, posebno za recidiviste, a cilj je, ističe, smanjiti broj nesreća i smrtno stradalih na prometnicama.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar