Zadarska policija zaplijenila arsenal oružja, uhićena četvorica muškaraca, među njima i ubojica

Službenici PU zadarske, u sklopu akcije kodnog naziva “Brava”, priveli su četvero muškaraca sa zadarskog područja, u dobi od 30, 33, 46 i 70 godina, zbog ilegalnog posjedovanja arsenala oružja. Naime, uhićeni nisu međusobno povezani, a dvojica su već poznata policiji. 70-godišnjak je povezan sa gospodarskim kriminalom, a 46-godišnjak je odslužio zatvorsku kaznu zbog ubojstva počinjenog u ratnom razdoblju.

lzvršenim pretragama stambenih i poslovnih objekata kao i osobnih automobila u Zadru, Dugom otoku, zaleđu i podvelebitskom području, pronađen je i oduzet veći broj automatskog, poluautomatskog i kratkog vatrenog oružja, ručnih bombi, sporogorećeg štapina, više tisuća komada streljiva raznog kalibara kao i više komada hladnog oružja. Ukupno je oduzeto: šest automatskih pušaka, šmajser njemačke proizvodnje iz 1943. godine, poluautomatski vojni snajper, četiri karabina, osam lovačkih pušaka, šest pištolja, dvije ručne bombe, 10 metara sporogorećeg štapina, preko 80 kilograma streljiva, tri bajuneta, jedan bokser, po jedna teleskopska i gumena palica, te drugi dijelovi oružja. Dio pronađenog oružja na Dugom otoku bio je sakriven u zidu.

Riječ je o oružjima kakva se koriste kod najtežih kaznenih djela, a postoji sumnja da su bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Nakon kriminalističke istrage protiv četvorice su Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesene kaznene prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Zadru zbog prekršaja iz Zakona o oružja. Provest će se vještačenje kojim će se utvrditi jesu li pronađena oružja povezana s počinjenjem nekih kaznenih djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...