Zadarski SDP uoči izbora: “Učinit ćemo sve kako bi mjesni odbori postali važan faktor u realizaciji boljeg života građana”

“Pred nama su izbori za mjesne odbore u Gradu Zadru. Smatramo da su mjesni odbori iznimno važni kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na živote naših sugrađana u pojedinim gradskim kvartovima”, rečeno je jutros na konferenciji za novinare u zadarskom SDP-u.

“Važnost mjesnih odbora u dosadašnjem funkcioniranju našega grada je, nažalost, zanemariva. Gradska vlast im ne pridaje nikakvu važnost i ne dozvoljava već desetljećima da mjesni odbori zažive i budu partneri gradskoj upravi u rješavanju gorućih problema građana.

Sredstva koja im se dodjeljuju iz gradskog proračuna (5000 KN) su zaista mizerna, a utjecaj na gradsku politiku potpuno beznačajan. To se mora promijeniti jer smo mišljenja da su upravo mjesni odbori polazna točka za kvalitetniji život naših sugrađana.

Nažalost, danas se bilo kakva aktivnost mjesnih odbora odvija isključivo u onim mjesnim odborima gdje HDZ nije na vlasti. U suprotnom, vrata mjesnih odbora se dan nakon izbora zatvore i ostaju zatvorena do idućih izbora za četiri godine.

Učinit ćemo sve kako bi mjesni odbori postali važan faktor u realizaciji boljeg života građana i partneri gradskoj upravi u provođenju prioriteta i jednakomjernom razvoju svih gradskih kvartova.

Na izbore za vijeća mjesnih odbora koalicija SDP-HNS izlazi sa 20 lista, na listama se nalaze 134 osobe, od toga 72 muškarca (53,73%) i 62 žene (46,27%).

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim kolegicama i kolegama koji su se kandidirali na listama, a posebno trideset osmorici (38) nestranačkih ljudi koji su shvatili važnost mjesnih odbora i imaju viziju kako poboljšati svakodnevni  život u svojim kvartovima.

Vjerujemo i nadamo se kako će to shvatiti svi, jer ono što brine je dosadašnja  izlaznost Zadrana na izbore za mjesne odbore, iako bi upravo ovi izbori trebali biti iznimno važni jer direktno mogu utjecati na kvalitetu života građana. Stoga pozivamo naše sugrađane da u što većem broju izađu na izbore i tako omoguće da mjesni odbori postanu nositelji promjena u svakodnevnom životu građana.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...