Zadarski triatlonac 12. u Maroku na olimpijskoj distanci

Zadarski triatlonac Jacopo Butturini završio je 4. sezonu u bojama TK Zadra. Nakon utrke u Jordanu u sprint distanci, Jacopo je uspješno zaključio natjecateljsku sezonu olimpijskim triatlonom u Maroku.
Utrka se održala u samom Agadiru prošli vikend, a zauzimanje 12.mjesta u ovoj utrci je donijelo Jacopu visokih 108 bodova. Važno je naglasiti da je zadarski triatlonac u 6 od 7 Internacionalnih utrka osvojio bodove za hrvatsku reprezentaciju, uspjeh koji se ne pamti u seniorskoj muškoj kategoriji već dugi niz godina.

“Možemo biti jako sretni sa ovom sezonom, pokušali smo iskoristiti svaku priliku koju nam je dao Hrvatski triathlon savez i mislim da je cilj postavljen na početku sezone uspješno postignut.
Jacopo će sada imati 3 tjedna odmora tijekom kojih ćemo sa Savezom definirati ciljeve za 2019.godinu. Sigurna sam da ima još mjesta za napredak. Jedan od primarnih ciljeva su definitivno utrke svjetskih kupova i sakupljanje bodova na istima. Najbitnije je dati sve od sebe pa će i rezultati sami doći, prije ili poslije”, kratko je prokomentirala Jacopova trenerica Kristina Skroče.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...