Narančasti alarm na obali zbog orkanskog juga, u unutrašnjosti obilna kiša i snijeg

Meteoalarm je za sutra izdao niz upozorenja za područje cijele Hrvatske, osim njezinog krajnjeg istoka. Diljem obale na snazi je narančasti alarm zbog orkanskog juga, dok je na sjevernom Jadranu na snazi i alarm zbog moguće obilne kiše i oluja.

U Lici i Gorskom Kotaru na snazi je narančasti alarm zbog obilne kiše, ali i snijega, dok je za središnju Hrvatsku izdan žuti alarm zbog obilne kiše.

U subotu obilne oborine i jak vjetar, pa mirnije, ali…

U subotu jače naoblačenje s oborinama, ponegdje i obilnijima, posebice u gorju. U nizinama će padati kiša, a u gorju uz pad temperature i susnježica i snijeg, koji će barem mjestimice stvarati tanji snježni pokrivač, pri čemu je u prometu nužan oprez i zbog poledice. Nedjelja za većinu malo povoljnija, osobito tijekom uglavnom suhog prijepodneva, a poslijepodne slijedi novo naoblačenje i mjestimična kiša. Prva polovina idućeg tjedna bit će većinom u znaku suha vremena, a od utorka i sve hladnijeg.

Na Jadranu subota vrlo dinamična, uz lokalno obilne pljuskove pa i grmljavinu, a poteškoća će biti i s jakim vjetrom, najprije jugom, potom burom. Do kraja dana će se posvuda razvedriti. No već u nedjelju novo naoblačenje s kišom, većinom u manjim količinama, a prolazno će ponovno biti i juga. Od ponedjeljka barem djelomice sunčano, ali uz buru sve hladnije.

Vakula upozorava: Ne krećite na put

“Planirate li aktivnosti sljedećih dana – pozornije pratite vremenske prognoze i ako ne morate, u subotu ne krećite na putovanja, posebice ne gorskom Hrvatskom i Jadranom. I naravno, prilagođavajte se upozorenjima na opasne vremenske pojave”, upozorio je meteorolog HRT-a Zoran Vakula te dodaje kako se u subotu očekuju velike nevolje zbog vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...