Otkriveni detalji bijega Pere Č.; Pokušao ubiti dva policajca, ukrao motor, automobil, prijetio nožem, a onda se sklonio kod prijatelja u Zagrebu

Interventna policija PU sisačko-moslavačka uhvatila je 32-godišnjeg Peru Č. koji je prošlog tjedna utočio gorivo ne plativši račun, a onda je pokušao pregaziti policajce, ukrao motor, još jedan automobil, pokušao iznuditi novac…

Policija je objavila detalje ove filmske priče. Kako navode, muškarca su zatekli u subotu ujutro u 6.30 sati u mjestu Šaševa pokraj Gline u Mercedesu zagrebačkih tablica. Utvrđeno je da se radi o istom čovjeku koji je 27. studenog na benzinskoj pumpi u Zadru utočio gorivo u svoj BMW te se neplativši račun odvezao na područje Bokanjca gdje je provalio u elektroinstalacijski obrt i pokušao ukrasti veću količinu kablova. Policajci su nedugo nakon provale otkrili njegov auto na parkiralištu, a kada su ga pokušali identificirati, pokušao je pregaziti policajce pri čemu je oštetio dva parkirana vozila.

Policajci su pucali u gume njegova BMW-a nakon čega se muškarac, usprkos propucanim gumama, nije zaustavio. Napušteni automobil pronađen je u drugoj ulici. No, to nije bio kraj. Naime, muškarac je provalio u pekarnicu iz koje je ukrao 200 kuna i ključeve vozila Opel Kombo s kojim se odvezao u Bibinje gdje je prijeteći nožem pokušao od 31-godišnjaka iznuditi veći novčani iznos.

Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici ukrao motocikl Yamaha kojeg je ukrcao na Opel kombo, a onda se odvezao do svoje kuće, uzeo svoju djecu i odvezao ih sve u Zagreb. Na Borongaju se sklonio kod 31-godišnjeg prijatelja.

U neposrednoj blizini smještaja pronađen je ukradeni motor, a na područje Šaševa Opel Kombo, također ukraden, na kojem su se nalazile registarske pločice od drugog vozila.

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog pokušaja teškog ubojstva policijskih službenika, teške krađe, krađe vozila i motora, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...