Susjedi spriječili ubojstvo; Napadnutoj ženi u Biogradu slomljeno rame, pet rebara i potkoljenica

U Biogradu na Moru bijesni se muškarac automobilom zaletio niz Osječku ulicu kako bi pregazio bivšu suprugu uz koju su bile susjede, ali i drugi prolaznici.

Udario ju je automobilom, a nakon što je ozlijeđenoj ženi jedan muškarac pokušao pomoći, pomahnitali vozač se vratio unatrag i krenuo automobilom na oboje. Ni tu nije stao. Na bivšu suprugu krenuo je nožem.

Automobilom, koji je ostao u tuđem dvorištu, 68-godišnji muškarac iz Biograda pokušao je pregaziti godinu mlađu bivšu suprugu koja se vraćala sa susjedama s nedjeljne mise.

Petar se zatekao na ulici ispred svoje kuće.

“Ja sam u tom momentu bio do njih i kad je on nju pregazio, ja sam nju uhvatio, vodio je prema zidu da je spasim i on je naletio na nas i zgazio nas oboje. Zatim je izvadio nož, napao nas nožem pa je pobjegao”, ispričao je Petar Pešić iz Biograda za RTL.

Sve se odigralo u jedva pola minute, a u pomoć je priskočio i Petrov sin.

“Izašao sam, čuo viku i vidio sam neku gungulu. Zatim sam izašao, vidio sam njega u vrtlu. Netko je viknuo da ima nož, ja sam mu uzeo nož i on je rekao da se predaje. Tu je bio i moj otac i dva strica i uspjeli smo ga spriječiti. U suprotnom bi je vjerojatno ubio”, ispričao je Davor Pešić.

Dvaput pregažena i dvaput nožem izrezana hitno je prevezena u zadarsku Opću bolnicu.

“Dijagnostičkim pretragama smo ustanovili da se radi o teškim tjelesnim ozlijedama više sustava i dijelova tijela. Poduzeti su određeni terapijski postupci, ona je hospitalizirana i njeno stanje je sada stabilno”, ispričao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar.

Iako se sve odigralo oko 10 sati ujutro, policijski očevid je trajao i poslijepodne.

“Muškarac je odmah nakon događaja uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje”, rekao je Elis Žodan,glasnogovornik PU zadarske.

U njemu će se pokušati otkriti što je navelo podivljalog muškarca na zločin.

Još uvijek nije poznato što je razlog napada. Susjedi su nam rekli da ovih dvoje bivših supružnika u braku nije već 30 godina, da je on radio u inozemstvu gdje je kasnije i živio te da tek povremeno boravi u Hrvatskoj. Kad pak boravi u Hrvatskoj, živi s bivšom suprugom u istoj kući u Biogradu.

Također, rekli su nam da je između njih i ranije bilo trzavica i svađa, da joj je on ranije radio probleme. Što je ovog puta bio konkretan razlog je napadne dok se vraćala s mise, zasad nije poznato. U policiji su nam rekli da, što se muškarca tiče, nemaju registrirane nikakve slučajeve obiteljskog nasilja.

No kako neslužbeno doznaje RTL, žena je zadobila jedan ubod u gornji dio prsišta, ranu duboku 3 centimetra, polomljeno joj je pet rebara, slomljeno joj je rame i potkoljenica, a sve to su posljedice od udara automobila. Očevici kažu, s obzirom na to koliko se bezumno zaletio na nju, da je prava sreća što nije pokosio i druge ljude na cesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...