pogledajte što nas očekuje

Tjedna prognoza; Očekuje nas pad temperatura i sve hladnije vrijeme

Arhiva AZD/Ilustracija

Nakon iznadprosječno toplog prošlog tjedna, jučer smo ušli u jedan koji će malo više nalikovati zimi, nešto prije njenog službenog, kalendarskog početka koji nastupa krajem idućeg tjedna. U svakom slučaju, već u ponedjeljak bilo je malo hladnije nego prethodnog dana, a taj će se trend nastaviti i idućih dana. Novom destabilizacijom atmosfere, osobito u drugoj polovini tjedna, povremeno će biti i oborina – kojih i koliko? Više u nastavku teksta…

Pad temperature na kopnu nastavlja se od srijede do vikenda. Na zapadu će u srijedu biti još sunčanih razdoblja, dok u Slavoniji i Baranji može pasti malo snijega, uglavnom ujutro. U četvrtak i petak posvuda oblačnije, pa raste i vjerojatnost za oborine. S obzirom na nisku temperaturu, to će uglavnom biti snijeg. Više će ga biti u Lici i Gorskom kotaru gdje će se stvarati snježni pokrivač, a manje u nizinama unutrašnjosti no i tamo je lokalno moguć tanji pokrivač, osobito u petak poslijepodne. Prognoza za vikend još uvijek nije pouzdana, pa treba pričekati još koji dan, no i tada postoji mogućnost za snijeg!

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Na obali će u srijedu još biti pretežno sunčano. Tek će se kasno poslijepodne naoblačiti, pa navečer može biti malo kiše. Ona će češće padati u četvrtak i petak kad će biti pretežno oblačno i hladnije. Tih će se dana izmjenjivati jugo, levant i bura koji će puhati umjereno do jako. Što se tiče vikenda, vrijedi slično kao i za unutrašnjost da prognoza još nije sasvim sigurna, no vjerojatnije je da će biti malo toplije, u subotu uz kišu.

ZNAČI…

Temperatura će se idućih dana postupno spuštati. U utorak i srijedu će, slično kao i danas, ostati uglavnom suho, tek rijetko gdje uz malo kiše, na kopnu i snijega. Pred vikend će biti oblačnije, pa raste i mogućnost za oborine, na Jadranu kišu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije snijeg, a malo snijega moguće je i u nizinama kopna. Što nam donosi vikend, još nije sasvim sigurno. Naime, meteorološki modeli, naš osnovni alat za rad, još uvijek se dosta razilaze u svojim proračunima, no čini da će ipak pobijediti zatopljenje, donosi RTL.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar