Upaljena treća adventska svijeća uz uprizorenje živih jaslica u organizaciji Udruge Kveštura

Jučer u 18.00 sati održao se obred paljenja 3. adventske svijeće u svetištu sv. Šime. Obred paljenja predvodio je don Marin Batur, tajnik Nadbiskupa a svijeću je upalila Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru dok su pjevanje animirali Sjemeništarci.

Uoči paljenja treće adventske svijeće uprizorene su žive jaslice od 18 do 19 sati u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla – Kveštura. Oni to  tradicionalno rade svake godine u Diklu 26. prosinca, na sv. Stjepana. Božanstven je to prizor koji evocira stare biblijske događaje. Uprizorenje živih jaslica održat će se i u petak 21. prosinca u 18.00 sati.

Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura svake godine organizira atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara 26. prosinca , na sv. Stjepana. Za ovo tradicionalno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara, zaslužno je 17 članova Kvešture uz doprinos mnogih mještana. Oni to rade s ljubavlju vrlo uspješno već 15 godina za redom. Dikljanske jaslice prikazuju najbitnije događaje  od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu uz vjernu i atraktivnu scenografiju i kostimografiju: kostimi, trava, štalica, magarac, ovčice…

Jaslice s likovima (figurama) u prirodnoj veličini  postavljene su na trgu Petra Zoranića u sklopu bedema i svakodnevno se mogu posjetiti od 10 do 22 sata.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...