Zadranin Damian Vučenović državni prvak u ubrzanom šahu

Hrvatski šahovski savez organizirao je kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu za 2018. godinu. Prvenstvo se odigralo u nedjelju 02. prosinca u Zagrebu u hotelu „Panorama“. Ukupno je sudjelovalo 148 kadeta i kadetkinja, a u kategoriji dječaka do 12. godina pobijedio je Damian Vučenović.

U sustavu igre od 7 kola, tempom 15 min. + 10 s po odigranom potezu, Zadranin je lako došao do naslova pobjedom u svih 7 partija. Glavni sudac državnog prvenstva Vlado Karagić koji je već davno prognozirao velike uspjehe višestrukog šahovskog prvaka Damiana Vučenović, ovoga puta ga je prozvao da preuzme pehar biranim riječima predstavljajući ga nasljednikom Šarića i Martinovića.

Zlatni pehar državnom prvaku uručio je glavni tajnik Hrvatskog šahovskog saveza velemajstor Alojzije Janković i čestitao mu na još jednom uspjehu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...