Dio A1 zbog olujne bure otvoren samo za osobna vozila

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići za osobna vozila ograničenje brzine je 40km/h.

Snijeg povremeno pada u dijelu Dalmatinske zagore. U ostalom dijelu Hrvatske kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...