Elias Kolega vrlo dobar u Kitzbühelu

Drugu utrku zaredom Clement Noel pobjednik je slaloma, ovaj put Marcela Hirscheranadmašio je u “njegovom dvorištu”, u slavnom Kitzbühelu. Francuz je bio 29 stotinki brži od Austrijanca i 78 stotinki od svog sunarodnjaka Alexisa Pinturaulta.

Fantastičnu priliku da postane prvi Švicarac pobjednik slaloma u Kitzu nakon nevjerojatne 51 godine imao je Ramon Zenhaeusern, vodeći nakon prve vožnje, ali nije izdržao pritisak i završio je šesti.

Što zbog lošeg vremena i gustog snijega, što zbog startnog broja 27, naš Elias Kolega jedva je upao u drugu vožnju. Ali u drugom naletu bio je – briljantan! S 30. mjesta probio se do 21. Vozio je ukupno osmo najbrže vrijeme druge vožnje i osvojio novih 10 slalomskih bodova sa zaostatkom +3.15 za pobjednikom.

Samo su najbolji slalomaši poput Marcela Hirschera, Michaela Matta, pobjednika Noela ili Henrika Kristoffersena bili brži od Eliasa u drugoj vožnji.

Nevjerojatan peh imala su trojica hrvatskih skijaša u prvoj vožnji – završili su kao 31. Filip Zubčić (sa startnim brojem 57!), 32. Istok Rodeš i 33. Matej Vidović…

Sve do pred kraj zauzumali su zadnja četiri mjesta koja vode u drugu vožnju, ali onda je snijeg posustao i odjednom su zablistali senzacionalni Bugarin Albert Popov (5. nakon prve vožnje sa startnim brojem 71!) te Mathias Graf (19. sa startnim brojem 72.) i Slovenac Žan Kranjec koji je izborio drugu vožnju sa startnim brojem 73.

Bugarin je treći put ove sezone osvojio bodove, bio je 20. u Leviju i 16. u Madonni. Na kraju 9. i to mu je najbolji rezultat karijere.

Ako ništa drugo, Rodeš i Vidović zadržali su poziciju u drugoj jakosnoj skupini slalomaša i ostaju među 30 najboljih. Istok je trenutačno 24. a Vidović 27. slalomaš svijeta. Elias Kolega polako se penje prema prvoj skupini slalomaša, skočio je za dva mjesta i sad je 22. najbolji slalomaš svijeta po FIS-ovu rankingu.

Peti Hrvat na startu Samuel Kolega nije uspio završiti prvu vožnju, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...