reći zbogom nije lako

Niste sretni u vezi, a teško vam je reći zbogom? Evo zašto je tako

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ukoliko primjetite da vaša veza polako blijedi i osjećate da više niste sretni, morate priznati da “reći zbogom” drugom osobom nije tako lako.

Okončanje nesretne veze može izgledati nerazumljivo, ali se događa vrlo često.

Nekoliko psihologa sa sveučilišta u SAD odlučili su istražiti problem američkih parova i samaca. Nemogućnost okončanja odnosa ne proizilazi iz straha od usamljenosti, više od činjenice da smo u biti samci po prirodi.

– Mi jednostavno ne želimo povrijediti naše partnere i zaista brinemo o potrebama druge osobe. Međutim, postojale su neke sumnje oko jasnog čitanja signala, činjenica da smatramo da je osoba ovisna o nama je vrlo relativna i nije uvijek u skladu sa stvarnim stanjem stvari. Provodimo previše vremena analizirajući koliko će joj rastanak biti bolan. Čini nam se da je rastanak priznanje neuspjeha i mi jednostavno stvaramo začarani krug, kaže Samantha Joel sa sveučilišta američke države Utah.

Ona dodaje kako je glavni razlog taj što konstantno zamišljamo da ne možemo napustiti određenu osobu jer ona ovisi o nama i ne može se bez te veze. Istraživanje su pokazala da što više druga polovina izgleda ovisnija o nama, to se više kajemo prije nego što prekinemo odnos. Često se događa da ostajemo u vezi jer nam je stalo do potreba druge osobe, prenosi azra.ba.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar