Potresni detalji smrti curice (9) koja je preminula u zadarskoj bolnici: “Davali smo joj antibiotike, ali superinfekcija je bila prejaka”

Devetogodišnja djevojčica iz Čitluka u Bosni i Hercegovini koja je preminula u nedjelju u bolnici u Zadru nakon što su nastupile komplikacije tijekom hitnog prijevoza za Zagreb, primljena je u subotu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) u Mostaru u iznimno teškome stanju sepse koju su prouzročile ‘vodene kozice i bakterijska superinfekcija’.

Po priopćenju iz SKB-a Mostar kojim je u ponedjeljak otklonjena sumnja u neadekvatan liječnički tretman, navodi se kako je pacijentica M.R. (2010.) bila upućena u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle.

“Navedena ustanova ima apsolutno najbolju jedinicu intenzivnog liječenja u Hrvatskoj i regiji”, rekla je glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža. Pojasnila je kako unatoč svim naporima nisu uspjeli spasiti ovu djevojčicu kod koje su nastupile komplikacije. Djevojčica je dovedena u Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar 12. siječnja u 20:45 sati i već tada je bila u stanju sepse.

”Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica”, pojasnila je Pandža. Započelo se s antibiotskom terapijom, no ubrzo je uslijedilo izrazito pogoršanje funkcije disanja, te su devetogodišnjakinju pokušali vozilom hitne pomoći prevesti u Kliniku za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’.

“Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo”, objasnila je glasnogovornica mostarske bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...