Za projekt “Izgradnja dječjeg vrtića Cvitić u Turnju” općini Sv. Filip i Jakov odobreno 4,4 milijuna kuna

Kroz Program ruralnog razvoja RH podmjera 7.4. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« i tip operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« za projekt “Izgradnja dječjeg vrtića Cvitić u Turnju“ odobreno je 4.452.840,94 kn.

Opći cilj projekta je poboljšanje kvalitete života na području općine Sveti Filip i Jakov čime će se doprinijeti smanjenju depopulacije ruralnih područja Hrvatske. Općina Sveti Filip i Jakov je u skladu s važećom zakonskom regulativom zadužena da svojim građanima osigura pravo na brigu o djeci te odgoj i temeljno obrazovanje. Realizacijom predmetnog projekta, stvorit će se infrastrukturni preduvjeti za kvalitetno izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja na području općine Sveti Filip i Jakov i u širem ruralnom području.

Očekivani rezultati projekta su 1.559,41 m² ukupnog obujma građevine dječjeg vrtića rekonstruirano i opremljeno za potrebe izvođenja programa odgoja i obrazovanja prema zahtjevima Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe a također i uspostavljen sustav odgojnih jedinica za 54 djece: 1. jedinica za djecu jasličke dobi (13-18 mj) 12 djece; 2. jedinica za djecu vrtiće dobi (4-7 god) 22 djece; 3. jedinica za djecu vrtićke dobi (3-7 god) 20 djece te 7 zaposlenih u područnom vrtiću u Turnju.  Ukupan proračun projekta prema projektantskim cijenama iznosi 6.752.309,38 kn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...