dovršeno krim istraživanje

Banda od devet mladića, niti jedan nije stariji od 22 godine, počinila 23 teške krađe na zadarskom području!

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Policijski službenici kriminalističke policije Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad devet osoba (šest u dobi od 19, 20, 21, 22 godina), od kojih su dvojica maloljetna, koje se sumnjiči za 23 kaznena djela teških krađa i krađa na zadarskom području.

Tako se njih petorica: 19-godišnjak, 20-godišnjak i tri 21-godišnjaka, sumnjiče da su od početka mjeseca studenoga 2018. god. pa do 02. veljače 2019, počinili ukupno 19 kaznenih djela teške krađe, na način da su provaljivali u metalne sanduke u vlasništvu trgovačkog društva, i to u mjestima Nin, Zaton, Vrsi, a kojom prilikom su otuđivali razne pekarske proizvode. Pričinjena sveukupna materijalna šteta trgovačkom društvu iznosi oko 12 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da su maloljetnik u dobi od 17 godina i 22-godišnjak krajem siječnja počinili tešku krađu u Vrsima, na način da su provalili u garažu 47 godišnjaka, iz koje su otuđili skuter marke „Peugeot“ stranih nacionalnih oznaka, vrijednosti 4.000 kn, a potom isti dalje prodali za iznos od 700 kn.

Na području Zatona i Nina trojica osumnjičenih, i to 21- godišnjak, 20-godišnjak  i druga maloljetna osoba u dobi od 17-godina, se sumnjiče da su u  kolovozu prošle godine izvršili krađu ukupno sedam bicikli iz dvorišta obiteljskih kuća čime su hrvatsku državljanku i austrijskog državljanina oštetili za ukupno 30 000 kuna.

Nadalje, četiri osumnjičena i to 19-godišnjak, 20 godišnjak, i dva 22- godišnjaka, krajem siječnja 2019. godine izvršili su krađu skutera „Gillera Runner“ iz garaže u ulici Krste Odaka u Zadru, te na taj način vlasnika oštetili za novčani iznos od oko 7.000 kn.

Do sada su u sklopu provedenog kriminalističkim istraživanjem pronađena tri otuđena skutera i dvije otuđene bicikle. Protiv počinitelja se državom odvjetništvu za mladež podnose kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela krađa i teških krađa.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar