Banda od devet mladića, niti jedan nije stariji od 22 godine, počinila 23 teške krađe na zadarskom području!

Policijski službenici kriminalističke policije Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad devet osoba (šest u dobi od 19, 20, 21, 22 godina), od kojih su dvojica maloljetna, koje se sumnjiči za 23 kaznena djela teških krađa i krađa na zadarskom području.

Tako se njih petorica: 19-godišnjak, 20-godišnjak i tri 21-godišnjaka, sumnjiče da su od početka mjeseca studenoga 2018. god. pa do 02. veljače 2019, počinili ukupno 19 kaznenih djela teške krađe, na način da su provaljivali u metalne sanduke u vlasništvu trgovačkog društva, i to u mjestima Nin, Zaton, Vrsi, a kojom prilikom su otuđivali razne pekarske proizvode. Pričinjena sveukupna materijalna šteta trgovačkom društvu iznosi oko 12 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da su maloljetnik u dobi od 17 godina i 22-godišnjak krajem siječnja počinili tešku krađu u Vrsima, na način da su provalili u garažu 47 godišnjaka, iz koje su otuđili skuter marke „Peugeot“ stranih nacionalnih oznaka, vrijednosti 4.000 kn, a potom isti dalje prodali za iznos od 700 kn.

Na području Zatona i Nina trojica osumnjičenih, i to 21- godišnjak, 20-godišnjak  i druga maloljetna osoba u dobi od 17-godina, se sumnjiče da su u  kolovozu prošle godine izvršili krađu ukupno sedam bicikli iz dvorišta obiteljskih kuća čime su hrvatsku državljanku i austrijskog državljanina oštetili za ukupno 30 000 kuna.

Nadalje, četiri osumnjičena i to 19-godišnjak, 20 godišnjak, i dva 22- godišnjaka, krajem siječnja 2019. godine izvršili su krađu skutera „Gillera Runner“ iz garaže u ulici Krste Odaka u Zadru, te na taj način vlasnika oštetili za novčani iznos od oko 7.000 kn.

Do sada su u sklopu provedenog kriminalističkim istraživanjem pronađena tri otuđena skutera i dvije otuđene bicikle. Protiv počinitelja se državom odvjetništvu za mladež podnose kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela krađa i teških krađa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...