Dina s otoka Ista opet će pokušati preplivati dionicu Vis-Split, ali i kanal Tsugaru u Japanu

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (23) u srijedu je najavila kako će u srpnju ove godine ponovno pokušati preplivati 54 kilometra dugu dionicu od Visa do Splita, a u kolovozu i 30 kilometra dugu dionicu kanala Tsugaru u Japanu što će biti njen četvrti  plivački maraton od ukupno Sedam velikih svjetskih plivačkih maratona koje namjerava u svojoj karijeri preplivati.

“Krajem kolovoza ove godine odlazim preplivati kanal Tsugaru u Japanu, koji se zbog snažnih morskih struja smatra jednim od najtežih plivačkih maratona u svijetu, i to će za mene biti veliki izazov jer u tom kanalu ima tuna i morskih zmija, ali nije opasno po život” rekla je Levačić novinarima u Splitu i istaknula da je kanal Tsugaru dug 30 kilometara te da ga je do sada uspjelo preplivati samo 30 plivača.

“Sedam velikih” (Ocean seven) je serija od sedam svjetskih plivačkih maratona koja je ustanovljena po uzoru na sedam alpinističkih vrhova. Dina Levačić je iz serije “Sedam velikih” do sada već preplivala tri maratona-kanale: Catalina, La Manche i Molokai. Nakon kanala Tusgaru u Japanu, ostat će joj preplivati još Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske, Gibraltarski kanal između Europe i Afrike te Cookov kanal u Novom Zelandu.

Dina Levačić je 28. srpnja prošle godine pokušala preplivati 54 kilometra dugu dionicu od Visa do splitske Rive, ali je tri kilometra nadomak cilja odustala, a danas je izrazila nadu da će to uspjeti u ponovnom pokušaju krajem srpnja ove godine.

“Preplivavanja dionice od Visa do Splita ne može meni ostati nedovršena priča,” poručila je Levačić i dodala kako će i ove godine u povodu proslave blagdana Svetog Dujma preplivati dionicu od otoka Šolte do Splita što je njen tradicionalni humanitarni maraton kojeg pliva radi potpore Košarkaškom klubu invalida Splita.

Dina Levačić je danas s predstavnicima INA-e potpisala ugovor o suradnji temeljem kojeg će ta kompanija financijski podupirati realizaciju njenih plivačkih pothvata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...