promjena vremena

Iznadprosječno toplo do srijede, a onda…

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Od četvrtka ponovno oblačnije, uz mogućnost mjestimične slabe oborine, te osobito u petak i subotu i vjetrovitije i hladnije.

‘I dok nas jutarnji ‘minusi’ u većini kontinentalnog područja, pri tlu čak i ponegdje blizu mora – još i podsjećaju na veljaču i zimu, poslijepodnevna temperatura zraka već je danima viša od uobičajene za ovo doba godine. Štoviše, i znatno!

U mnogim je mjestima primjerenija prosječnoj s kraja ožujka, ponegdje čak i kasnije – u unutrašnjosti Istre i Dalmacije oko srednjih je vrijednosti druge polovine travnja, a u dijelu Like čak i početka svibnja!’, stoji u prognozi HRT-a koju potpisuju Dragoslav Dragojlović i Zoran Vakula.

Kako kažu, iznadprosječno će toplo biti do srijede, te i dalje pretežno sunčano, a od četvrtka ponovno oblačnije, uz mogućnost mjestimične slabe oborine, te osobito u petak i subotu i vjetrovitije i hladnije.

Zanimljivo je spomenuti i kako će do srijede najniža temperatura zraka tijekom noći i jutra u gorju biti većinom viša nego u nizinama, te da će i dalje ponegdje biti magle i niskih oblaka, ne samo u unutrašnjosti nego i na Jadranu, osobito sjevernom, gdje se ne može sasvim isključiti ni mogućnost mjestimične izmaglice i slabe oborine.

Pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz maglu koja ponegdje duž obale može biti i dugotrajna. Vjetar slab, rijetko do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar