nakon zagreba

Izvanredan otkaz “profesorici” s lažnom diplomom iz Zadra, ministrica najavila provjeru diploma

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nakon što su na Sveučilištu u Zagrebu otkrili tri krivotvorene diplome, Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je potvrdilo da je jedna lažna diploma otkrivena i na Sveučilištu u Zadru.

“Sveučilište u Zadru otkrilo je lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje”, objavilo je spomenuto Ministarstvo, prenosi Dnevnik.hr.

Prema nalogu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak provjeravaju se diplome svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, a okidač za tu odluku bilo je nedavno otkriće da je u samome Ministarstvu jedna zaposlenica dobila posao na temelju krivotvorene diplomeFilozofskog fakulteta u Zagrebu.

Od triju lažnih diploma otkrivenih prije ovog posljednjeg slučaja u Zadru, dvije su pronađene u srednjim školama, a jedna u osnovnoj školi. Sve tri otkrivene su na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

“Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi i da se jedino poštenim radom i poštenjem može napredovati”, poručila je ministrica Divjak nakon što je naredila provjeru diploma svih zaposlenih u obrazovnom sustavu. Najavila je da će svi otkriveni prevaranti dobiti izvanredne otkaze, prenosi Net.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar