Cestitka_Uskrs

Stiže velika promjena, meteorolozi: “Vraćaju se zima i minusi, bit će i snijega”

Kao i prošle dane, i sutra ćemo u većini Hrvatske imati proljetni ugođaj, ali mjestimice tek nakon jutarnje magle, na kopnu i minusa.

U petak će jutro biti malo manje hladno zbog više oblaka iz kojih će ponegdje pasti i malo kiše, osobito u unutrašnjosti. Prema kraju dana jačat će vjetar s kojim će oblaci napuštati naše krajeve, ali i donositi sve hladniji zrak pa je ponegdje u gorju moguća i poneka snježna pahulja, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Tijekom vikenda ponovno pretežno sunčano, ali vjetrovito, na Jadranu i uz olujne udare bure, u subotu ponegdje i orkanske. Bit će hladnije, ponajviše u kopnenom području, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka u mnogim mjestima biti i za više od 10°C niža nego do petka.

Početkom novoga tjedna ponovno toplije, uz većinom sunčano vrijeme.

Zima i na obali

Dalmacija Danas piše kako se prava zima već ovaj tjedan može očekivati i na obali, s olujnom burom i minusima.

Najavljuju kako u petak stiže promjena vremena. U drugom dijelu dana može biti kiše, a navečer na Dinari i Kamešnici i snijega, koji bi vjetar mogao dovesti i do nižih dijelova Zagore. Navečer su podno planina mogući orkanski udari bure preko 120 km/h. Stiže i osjetno zahlađenje.

Subota će biti pravi zimski dan, javljaju. Bit će hladno s jakom burom i tramontanom koja će imati orkanske udare. Najviše temperature bit će od 1 do 7 stupnjeva, ali zbog vjetra će osjet hladnoće biti jači.

U nastavku detaljnija prognoza vremena za sljedeća dva dana:

Četvrtak – većinom sunčano i iznadprosječno toplo, ponegdje uz maglu

I u četvrtak će još u istočnoj Hrvatskoj nakon mjestimične jutarnje magle prevladavati sunčano. Prema večeri oblaka će biti sve više, a u noći na petak može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura između -1 i 2°C, a najviša dnevna oko 13°C.

U središnjoj Hrvatskoj većinom sunčano, uz postupan porast naoblake prema kraju dana. Ujutro će ponegdje biti magle. Jutarnja temperatura od -2 do 0°C, a najviša dnevna između 12 i 14°C.

Pretežno sunčano bit će i na sjevernom Jadranu i u gorju. Ujutro po kotlinama mjestimice magla, a nje će biti i u Istri, osobito uz zapadnu obalu. Vjetar slab, uz obalu burin, prema otvorenom sjeverozapadnjak. More mirno ili malo valovito. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od -3 do 0°C, na moru od 2 do 6°C, a dnevna većinom od 11 do 14°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, a rijetko gdje ujutro može biti sumaglice i magle. Uz obalu slaba bura, danju prema otvorenom sjeverozapadni vjetar uz malo valovito more. Jutarnja temperatura od 4 do 7°C, u unutrašnjosti od -2 do 1°C, a najviša dnevna između 14 i 16°C.

Podjednako toplo s najvišom temperaturom oko 15°C bit će i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati sunčano. Ujutro uz obalu burin, danju prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

U petak oblačnije, ponegdje uz kišu, za vikend vjetrovito i hladnije…

U petak u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom. Zapuhat će umjeren, prema kraju dana mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U dane vikenda ponovno pretežno sunčano, ali i dalje vjetrovito te osjetno hladnije, uz najvišu dnevnu temperaturu i za više od 10°C nižu od one proteklih dana. Početkom sljedećeg tjedna uz dosta sunca postupno toplije.

Na Jadranu malo kiše može pasti u petak uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a za vikend će prevladavati sunčano. Bit će vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu, u subotu ponegdje i orkansku buru, a bit će i hladnije. Sljedeći tjedan počet će sa sunčanim te ponovno malo toplijim vremenom uz postupno slabljenje vjetra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...