Zadrani prosvjedovali protiv puštanja Daruvarca, ako se ovo prosvjedom može nazvati

Prosvjednici, njih ni približno tisuću kao na prošlom prosvjedu, već svega 50-tak, su prošli danas od Narodnog trga, kroz Široku ulicu i Ulicu Braće Vranjanina do ulice Borelli. Još su jednom mirno prosvjedovali ispred žute zgrade zadarskog suda.

– Želimo prozvati vlast da promjeni zakon i da zaštite obitelj Gurlicu, kazala je jedna od organizatorica.

Ranije danas, članovi zadarskog SDP-a jutros su vrata gradske uprave oblijepili isprintanim novinskim člancima tematike zlostavljanja. Poruka – gradska vlast ignorira rastuće nasilje u Zadru.

Unatoč porukama SDP-ovaca i prosvjednika, Darko Kovačević sutra će biti pušten iz zadarskog zatvora i to bez ijedne mjere i obveze prema pravosuđu, poput obveze javljanja da je tu, da nije pobjegao ili nešto slično.

Odlučilo je tako, podsjetimo, Vijeće zadarskog Općinskog suda, pa će Kovačević bez ikakve zapreke moći prići i zlostavljanoj Loreni i njenoj obitelji, kao da se ništa nije dogodilo.

Ne samo da će moći to, već će se kao slobodan građanin RH imaoc važeće putovnice moći slobodno kretati svim zemljama EU ali i onima za koje nije potrebna viza.

U kratkom razgovoru za RTL majka zlostavljane Lorene poslala je “k vragu” i Daruvarca i državu. Kako i ne bi kada svakodnevno uz sve šokove i boli koje proživljava, ali i svakodnevne prijetnje, sada opet mora strahovati za život svoje kćeri ali i cijele obitelji.

Istina, da je u potrazi za kruhom, davno prije, pobjegla u Irsku ili neku drugu destinaciju u kojoj je sada mogla mirno ispijati kavu gledajući kako joj djeca sretno i bezbrižno odrastaju, svega ovoga ne bi bilo. No opet, možda bi Daruvarac sada mlatio neku drugu nedužnu ženu, kćer ili dijete.

U zemlji i gradu slučaju, u 2019. godini, sve je moguće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...