60-godišnjak s 2,2 promila alkohola u krvi izazvao prometnu i pobjegao s mjesta nesreće

U petak u 16.40  sati na DC-8 u Sv. Filip i Jakovu,  60-godišnji vozač je  upravljajući Renault-om  (ZD)  pod utjecajem alkohola od 2,20  g/kg, izazvao lakšu prometnu nesreću i potom napustio mjesto nesreće, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je pronađen te smješten u prostorije PU zadarske do otriježnjenja, te je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Općinski sud u Zadru.

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 348 vozila i vozača, a poduzeli su 170 represivnu mjeru. Alkotestirano je 117 vozača, od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola, 87 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 1 bez položenog vozačkog ispita, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 1 je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja, 26 vozača nije poštivalo prometni znak, 2 vozača su prošla kroz crveno svijetlo, 11 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 4 vozača je koristilo mobitel u vožnji.

Iz prometa je isključeno 15 vozača i 1 vozilo. U tom su se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća, u kojima su 4 osobe teže, a 5 osoba je  zadobilo teške ozljede.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...