Dragovoljci kaznili zadarske promašaje

U 14. kolu Druge HNL nogometaši Zadra jučer su na Stanovima poraženi od Hrvatskog Dragovoljca rezultatom 0:1. Prvi nastup u nastavku sezone nije bio sretan za naše igrače, jer su, naročito u nastavku susreta, propustili niz prilika, u dva navrata pogodivši i okvir gola, a kazna je stigla u vidu pogotka Josipa Majića u 75. minuti, kojim je Dragovoljac odnio sva tri boda.

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično čvrsto i borbeno s obe strane, ali bez većih prilika. Možemo izdvojiti tek udarac Vlatka Blaževića u 30. minuti, koji je dobro pucao s 15-ak metara iskosa s desne strane, ali je gostujući vratar Zvonimir Šubarić ubilježio prvu zapaženiju obranu.

U nastavak su Zadrani zato ušli mnogo agresivnije i aktivnije prema naprijed. U 48. minuti Dragan Župan je odlično pucao iz slobodnjaka s 18 metara, a goste je spasila prečka. Šest minuta kasnije Jure Jerbić je s par metara pucao glavom, no lopta je pogodila vratnicu. Nedugo zatim u prilici se našao i Antonio Repić, koji je pokušao zabiti škaricama, ali centimetri su ga dijelili od gola.

U 65. minuti nova velika prilika za Zadar. Blažević je ubacio s desne strane, a udarac Nicholasa Llanosa glavom ponovno odlično brani Šubarić. I u nizu zadarskih naleta, gosti su praktički iz jedinog ozbiljnijeg izleta na protivničku polovicu u nastavku došli do vodstva. Loptu je na desnoj strani kaznenog prostora primio Josip Majić i pogodio suprotni donji kut za 0:1.

Do kraja utakmice Zadar je nastavio napadati i stvorio još dvije velike prilike. Prvo su u gužvi u gostujućem petercu glavom pucali Tokić pa Frane Ikić, a potom je Jerbić glavom prebacio za Blaževića koji također glavom puca malo pored gola. Gosti su tako uspjeli sačuvati mrežu netaknutom i ponijeti kući tri boda.

U sljedećem kolu za tjedan dana našu momčad očekuje gostovanje kod Šibenika na Šubićevcu.

ZADAR – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:1

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 500. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek) i Ivan Janić (Ilok). Strijelac: 0:1 Majić (75′).

ZADAR: Bender – Pranić, Jerbić, Ikić, Surać – Begić (od 70′ Tokić), Jurić (od 83′ E. Kulaš), Župan, Zdrilić (od 46′ Llanos) – Repić, Blažević. Trener: Mislav Karoglan.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić – Manenica (od 61′ Matijašević), Žugaj, Majstorović, Jugović, Gregov, Svetić, Gorupec, Pejić (od 94′ Burić), Matošević (od 72′ Miličević), Majić. Trener: Krešimir Sunara.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...