sveučilište dobilo suglasnost za ishođenje građevinske dozvole

Projekt vrijedan 29 milijuna kuna; Obnavlja se zgrada stare Tehničke škole

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Vijećnici županijske Skupštine prihvatili su u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine na svojoj 10. sjednici Odluku o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije. Nositelj izrade je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije. Od donošenja zadnjih Izmjena i dopuna Prostornog plana Zadarske županije protekle su već četiri godine, a u tom razdoblju je bilo značajnih promjena u zakonskoj i podzakonskoj regulativi te je zaprimljeno više inicijativa od raznih poslovnih i lokalnih subjekata za njegovom izmjenom.

Od donošenja prethodnih izmjena i dopuna Plana, na inicijativu jedinica lokalne samouprave, ali i fizičkih te pravnih osoba u više su  navrata iskazivane potrebe za planiranjem novih zona ili za korekcijom položaja, površine, kapaciteta i vrste pojedinih planiranih zona. Najviše zahtjeva je vezano za planiranje zona ugostiteljsko-turističke namjene.

Vijećnici su dali suglasnost Sveučilištu u Zadru za ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju zgrade javne i društvene namjene  zgrade stare Tehničke škole. Zgrada je dana na korištenje Sveučilištu  i to na neodređeno vrijeme i bez naknade. Radi se o rekonstrukciji zgrade „stare“ Tehničke škole, na adresi u Zadru koju se planira izvesti u sklopu projekta Integriranih teritorijalnih ulaganja ITU i sredstava dodijeljenih Gradu Zadru, sveukupne vrijednosti cca 29.000.000,00 kuna.

Projekt je uvršten na listu projekata za financiranje u skladu sa Strategijom razvoja urbanog područja Zadra do 2020. (SRUP Zadar) i predstavlja obnovu brownfield lokacije, odnosno rekonstrukciju građevine stare škole koja je zbog neuvjetnosti za izvođenje nastave napuštena. U postojećem prostoru koji se trenutno ne može koristiti, potrebno je izvršiti rekonstrukciju, sanaciju i opremanje objekta u svrhu smanjenja nedostatnih prostornih mogućnosti Sveučilišta u Zadru, u skladu s prostornim planom. Obnovljeni objekt određen kao brownfield lokacija koristiti će namjeni visokog obrazovanja i znanstveno – istraživačkog rada.

Omjer sufinanciranja je 85% ITU (ERDF) te 15% Sveučilište u Zadru.

Na sjednici je prihvaćeno i Godišnje izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije za 2018. godinu, plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini srednjoškolskih ustanova i osnovnih škola u 2019. godini   te Odluka o kriterijima, mjerilima, načinu financiranja i rasporedu sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove na području Zadarske županije u 2019. godini.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar