Stiže nam Hermes: “I dalje nema Žorića, ali se odlično oporavlja i uskoro vraća treninzima”

Nakon prethodnog kola i odigrane utakmice u Sinju protiv Alkara, Zadrani dočekuju Hermes Analiticu u 19. kolu HT Premijer lige. Prilika je to Zadru za revanš nakon izgubljene utakmice 8. kola odigrane u Zagrebu još u studenom prošle godine.

Trener Ante Nazor, prisjećajući se navedene utakmice na jutrošnjoj konferenciji za medije najavio je pohod na revanš.

“Moramo biti autoritativni, jer to je ono što se traži u ovakvim utakmicama. U posljednjem kolu smo upravo to pokazali, možda i prvi put ove sezone. Ne trebam ponavljati što za nas znači taj maksimalan angažman, jer cijelu sezonu imamo problema s time. Oscilacije su zaista prevelike. Zato i uoči ove utakmice ponavljam da se pripremamo kao da igramo protiv Real Madrida. Pogotovo zato što smo od njih, u prvom dijelu pretrpjeli taj sramotan poraz kojeg ni danas nisam prebolio. Očekujem stoga maksimalni angažman, jer sezona je još uvijek u fazi kada se sve može okrenuti na pozitivnu stranu.”  – poručio je trener Zadrana.

Sve misli i strateška planiranja okrenute su u smjeru dokvalifikacijske serije s finalistom ABA 2 playoffa, a upravo u ovim utakmicama momčad je u prilici pripremiti se na najbolji mogući način.

“Ovakve utakmice, kao i mini trenažni ciklus koji nam ostaje između dvaju susreta, služi kao prava priprema za te kvalifikacije. Moramo stalno biti na tragu toga da igramo bolje i da se ponašamo bolje.” – pojašnjava Nazor.

Zadrani u 7. odigranih kola domaćeg prvenstva imaju skoro pobjeda i poraza 6 – 1, dok Analitičari ne znaju za pobjedu još od kraja siječnja protiv Alkara i stoje na omjeru 1 – 6.

“Treba naglasiti kako je protivnik promijenio dosta toga po pitanju rostera. Roko Rogić je otišao u Cibonu, a Jakov Vladović u Cedevitu. Oni su im bili prve violine, ali sada su tu neki drugi igrači i njihov proces kreće iznova. Ovo je jedna nova utakmica s novim zamkama, ali kao što sam kazao, zanima me isključivo maksimalni angažman.”

Komentirao je zadarski strateg i trenutno stanje u momčadi pred ovaj ogled.

“Stanje je isto kao i pred utakmicu s Alkarom. Nećemo računati na Žorića, ali on se odlično oporavlja i samo je pitanje dana kada će moći participirati u treninzima, a možda i u utakmici sljedećeg kola.”

Utakmica između Zadra i Hermesa igra se u petak s početkom u 19 sati u dvorani “Krešimir Ćosić”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...