Donacija Udruge P.I.N.K. life; Zadarska bolnica dobila novi aparat za limfnu drenažu

U Općoj bolnici Zadar, na Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, održana je svečanost dodjele aparata za limfnu drenažu.

Humanitarna akcija  Udruge P.I.N.K. life  za kupnju aparata za limfnu drenažu, potrebnih za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, započela je prošle godine, a ovo je sedmi aparat koji je Udruga osigurala. Do sada su donirani aparati KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore, KB Dubrava, Općoj bolnici Dubrovnik i KBC-u Osijek.

Aparati za limfnu drenažu potrebni su za liječenje limfedeme, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, koji značajno narušava kvalitetu života pacijenta. Limfedem nastaje kao posljedica odstranjenja limfnog tkiva iz pazuha ili zračenja pazuha ili dojke što mijenja sustav limfne drenaže iz ruke, pazuha i dojke. Obično se javlja unutar 2-3 godine nakon učinjenog liječenja. Može nastati i kao posljedica širenja maligne bolesti limfnim sustavom, ali i kao posljedica infekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...