Još jedan ispad

Facebook, Instagram i WhatsApp pali na cijelom svijetu, nedostupni su već satima

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Korisnici diljem svijeta od danas oko podneva ne mogu pristupiti društvenim mrežama Facebooku i Instagramu, a nedostupna je i komunikacijska aplikacija WhatsApp.

Problem zahvatio i Hrvatsku

Problem koji se pojavio oko podneva zahvatio je i Hrvatsku, a najviše problema s pristupom Facebooku detektirano je u Europi.

Stranica koja detektira dostupnost Facebooka, DownDetector, zaprimila je gotovo 9000 dojava iz cijelog svijeta. Korisnici društvenih mreža svoje nezadovoljstvo izražavaju i na Twitteru, koji radi normalno.

Po svemu sudeći, radi se o globalnom problemu jer prijave o nedostupnosti Facebooka, Instagrama i WhatsAppa dolaze iz cijelog svijeta, od Maroka preko Ukrajine i Grčke pa sve do Filipina.

Facebook posjeduje i Instagram i WhatsApp

Podsjetimo, i Instagram i WhatsApp su u vlasništvu Facebooka, internetskog diva koji se još uvijek nije oglasio o padu svojih društvenih mreža i WhatsAppa.

Na priloženoj karti vidi se trenutno stanje s (ne)dostupnošću Facebooka u Europi.

Ovo je drugi značajniji pad Facebooka u 2019. godini. U ožujku su korisnici Facebooka širom svijeta puna 24 sata imali problema s pristupom toj društvenoj mreži, javlja Index.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar