Hrvatska srušila Srbiju na Višnjiku! Idemo na Euro

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je u zadarskom Višnjiku Srbiju sa 27:23. Naši rukometaši tako su dva kola prije kraja kvalifikacija osigurali nastup na Europskom prvenstvo 2020. godine.

Srbija je na početku povela 2:0 i to je bilo gotovo sve od gostiju. Hrvatska je na krilima Manuela Štrleka preokrenula i dominirala do kraja susreta. Srbi su se nakon osam minuta igre u nastavku primaknuli na tri gola zaostatka (18:15), ali više od toga nisu mogli. Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek s osam pogodaka, a Domagoj Duvnjak postigao je četiri gola uz četiri asistencije. Po tri pogotka postigli su Josip Božić-Pavletić i Marko Mamić. Strijelce gostiju predvodili su sa Pušica, Pešić, Nemanja Ilić i Zelenović koji su postigli po tri gola. Odličan na našim vratima bio je Filip Ivić sa šest obrana. Prepun Višnjik sinoć je dočekao hrvatske rukometaše, a atmosfera je bila sjajna. Na kraju je čitava dvorana zapjevala “Poljubi zemlju”, piše večernji.hr.

HRVATSKA – SRBIJA 27:23 (17:11)

Zadar. SD Krešimira Ćosića.

Gledatelja: 7000. Suci: Brunovsky, Čanda (Slk).

HRVATSKA:  Ivić 6 obrana, Šego 2; Duvnjak 4, Stepančić 1, Vida, Karačić 2, Božić-Pavletić 3, Štrlek 8 (4), Musa, Mamić 3, Mandić 2 (1), Jaganjac, Vranković 2, Šipić 1, Sršen, Bećiri 1 Isključenja: 8 minuta. Sedmerci: 5/7.

SRBIJA: Cupara 12 obrana, Milosavljev; Pušica 3, Vorkapić 1, Krsmančić, Crnoglavac 2, Pešić 3, N. Ilić 3, Mošić 2, V. Ilić 2, Nikolić, Kukić 1, Zelenović 3, Sretenović 2, Marsenić 1, Živković Isključenja: 4 minute. Sedmerci: 2/3.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...