I igrači Srbije komentirali navijanje u Zadru, evo što su rekli

Rukometaši Hrvatske pobjedom nad Srbijom (27:23) u 4. kolu kvalifikacijske skupine i teorijski su se plasirali na Europsko prvenstvo koje će se u siječnju sljedeće godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj gdje će biti i završnica, piše večernji.hr.

– Evo nas opet u istim austrijskim gradovima kao i prije deset godina. Igramo prvo u Grazu, a potom u Beču. Jako se dobro sjećam sjajne atmosfere i velikog broja naših navijača u Austriji. Meni je to bilo prvo veliko natjecanje. Trebao sam igrati godinu dana ranije na SP-u u Hrvatskoj ali sam se slomio na pripremnom turniru, baš u Austriji – rekao je Manuel Štrlek, s osam golova naš najefikasniji igrač jučer u prepunom Višnjiku (6000 gledatelja).

U Austriji smo prije deset godina igrali svoje posljednje veliko finale?

– Iskreno? Ne bih imao ništa protiv da sljedeće godine ponovimo isti rezultat – rekao je Štrlek.

Nešto smo slabije odigrali drugo poluvrijeme?

– Pa kada imate šest, sedam razlike onda se malo morate opustiti, malo vas sustigne umor i suparnik sve to iskoristi i izvuče solidan poraz. Moram pohvaliti sjajnu atmosferu, navijalo se od prve do zadnje minute, bez ijedne uvrede prema srpskim igračima – rekao je Štrlek.

Ivić odličan na vratima

Nekako su najbolji pojedinci na obje strane bili vratari. Ivić kod nas, Cupara kod njih.

– Bilo je malo neobično što sam gledao Fiću na drugoj strani. Inače, obojica zajedno branimo u Kielcu. Ma, Fićo je odličan dečko i drago mi je što se nakon dvije godine vratio u reprezentaciju – rekao je vratar Srbije Cupara.

Marin Šego bio je odličan u Beogradu, no ovoga puta ga nije dobro krenulo pa ga je već u prvom poluvremenu zamijenio Ivić.

– Ovo je za mene veliki trenutak. Prošle godine imao sam dvije teške ozljede, nisam puno branio i poziv u reprezentaciju me baš razveselio. Jedva čekam novo okupljanje – istaknuo je Ivić. Novo okupljanje bit će u lipnju kada ćemo odigrati dvije posljednje utakmice kvalifikacija, s Belgijom u Poreču, te u gostima kod Švicarske.

Dobru atmosferu pohvalili su i gosti.

– Sve je bilo na kulturnom nivou. Nemam baš nikakve zamjerke. Gledatelji su navijali za svoje, a nas nisu dirali. Mislim da je ista situacija bila i u Beogradu. Znali smo da nemamo šanse protiv ovako dobre Hrvatske, ali smo pokazali u drugom poluvremenu da možemo dobro igrati. Za plasman na EP trebaju nam pobjede nad Belgijom u gostima i Švicarskom kod kuće. Vjerujem da ćemo to napraviti i da ćemo ići na Euro – rekao je Mijajlo Marsenić, kružni napadač Srbije. Luka Stepančić je dodao:

– Kad god bi Srbi rezultatski zaprijetili, gledatelji su to prepoznali i “gurnuli” nas navijanjem prema naprijed, piše večernji.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...